Tűfokán 2020

Tűfokán 2020

Tűfokán 2020

Megosztás

Subhira Quartet

A chilei Subhira Quartet zenéje (a zeneszerző, zenész és filmkészítő, Rodrigo Cepeda vezetésével, akit Subhira-nak is neveznek) egyesíti Chile és más országok zenei hagyományait a klasszikus zenével, és a new age-el. A vizuális elem fontos szerepet játszik a kvartett munkájában. Koncertjeiket gyakran kíséri különféle kisebbségben élő emberek életéről szóló dokumentumfilmek vetítése. Ez egy olyan együttes, amely biztosan megmelengeti a klublátogatók és az ethno zene rajongóinak szívét.

A zenekar lelke Rodrigo Cepeda, más néven Subhira, aki először állatorvosnak tanult, azonban végül 1995-ben, egy különleges zenei iskolában végzett, Santiagoban. Több mint húsz év színpadi munka után 15 albumot készített, több száz koncerten játszott és számos nemzetközi turnén vett részt.

1993-ban Subhira alapította a Mundovivo Zene Kiadót, melynek segítségével több tucat chilei művész tudott saját albumot készíteni és kiadni. Amellett, hogy saját zenét komponál, amelyet különféle zenei csoportokkal játszik, Subhira sok zenét írt chilei dokumentumfilmekhez és rövidfilmekhez. A szoros ütemterv mellett még mindig talál időt a Las Condes világzenei fesztivál megszervezésére, amelyet évente Santiagóban rendeznek. A fesztivál már közel 20 éve létezik, és rendszeresen vesznek résztrajta Chilei zenészek más latin-amerikai országokból, Afrikából, Ázsiából és Európából érkező fellépők is.