Tűfokán 2020

Tűfokán 2020

Tűfokán 2020

Megosztás

Akusztikus Csalódás

AKUSZTIKUS CSALÓDÁS

Az „Akusztikus csalódás” című vegyesképességű táncszínházi előadásban az alkotók a vizuális érzékelés hiányával foglalkoznak, és az egyéb érzékelési formákra támaszkodva kísérleteznek.
Barkó Tamás személyes történeteiből felépülő interaktív színházi előadás célja a nézők bevonása abba a különleges világba, ami mentes a vizuális ingerektől. A csukott szemmel előadott struktúrák és mozgás-sorok más-más kihívást jelentenek a táncosok számára, akik különböző képességeket aktiválnak magukban tánc közben.
Játék közben a véletlenszerűség jelentős, ami az előadók alkalmazkodási képességét, spontán reakcióit “teszteli”.
A színpadon felerősödik bennük a spontán reagálás, a játékosság, és a kapcsolódási igény egymással és a nézőkkel.
Az előadói tér a nézők által körbe határolt színpad. A kör alakban elrendezett székeken az előadók is helyet foglalnak. Az alkotók szerepüket váltogatva, hol megfigyelőként – mint a nézők – hol előadóként vannak jelen, játékukkal különböző módokon kapcsolódnak a nézőkhöz.

“Találkozások. Azt hiszem, hogy minden embernek vannak hobbijai egy vagy több. Nekem az egyik ilyen a találkozás. Találkozni emberekkel. Nagyon sok lehetőségem van akkor amikor útközben vagyok. Hozzám csapódnak emberek hosszabb rövidebb időre. Valamelyik hat rám valamelyik csak elmegy a fülem mellett, de azt hiszem hogy több az amelyik hat rám.” (Barkó Tamás)