Tűfokán 2020

Tűfokán 2020

Tűfokán 2020

Megosztás

Szállás és Megközelítés

A fesztivál egész területén csak készpénzzel tudtok fizetni.

Pásztón van a legközelebbi bolt és ATM, számoljatok az augusztus 20-i nyitvatartással is.

Hogyan jutok el a fesztiválra?

Tömegközlekedéssel

Budapest Stadion autóbusz-pályaudvarról minden óra 40 perckor indul gyorsbusz Pásztó bejárati út megállóhoz (1 óra 9 perc menetidő, teljesárú jegy: 1830Ft) Salgótarján irányába. Ezek közül a következő Budapestről induló buszokhoz biztosítunk csatlakozást a fesztivál helyszínéül szolgáló Garábra (kb további 15 perc menetidő, 500 Ft jegyár). A csatlakozó fesztiválbuszhoz leszállás után el kell indulni hátrafelé. A busz a körforgalom túloldaláról a Kocsis Tüzelő és Építőanyag Kereskedés elől indul.  

Stadionok (indul)Pásztó (érkezik)Pásztó (indul)Garáb (érkezik)
12:4013:4913:5514:15
13:4014:4914:5515:15
14:4015:4915:5516:15
15:4016:4916:5517:15
16:4017:4917:5518:15
17:4018:4918:5519:15
18:4019:4919:5520:15

Tervezzük még kora délutánonként egyszer Budapest – Garáb illetve az esti koncertek után egy Garáb – Budapest kisbusz elindítását is. Ez a busz minden délben indul a Blaha Lujza téri parkolóból Garábra. Visszafelé az utolsó nagyszínpadi koncert után negyed órával indul vissza a Blahára. A jegyek ára egy irányba 2000 Ft. A férőhelyek száma korlátozott. Helyet foglalni a tufokanfesztival@gmail.com címen lehet előző nap este 8-ig.

Autóval

Segítsük egymást a lejutásban is! Ha autóval érkezel és van szabad helyed, posztold kérlek az eseménynél.

A fesztivál Budapestről 80km-re Nógrád megye festői dombjai között, GARÁB településen található. Budapestről autóval valamivel több mint egy óra az út. 

Ha már itt tartunk, hol parkoljak?

Miután Garábra érkezel, a település tábla után kb. 100 méterre jobbra a földút mellett találod a fesztivál hivatalos parkolóját. Ezt egyébként táblával is jelezzük. Kérjük, hogy lehetőség szerint ide parkolj. Ez egy békés kis falu és nem akarjuk elárasztani feleslegesen autókkal.


Hol tudunk aludni?

A fesztivál, minden jegyvásárló számára sátorhelyet és kerti zuhanyzási lehetőséget biztosít. Ezt egészítik ki világhíres komposztbudijaink és a mobil wc-k.

A fesztivál területén két táborhely áll rendelkezésre. A kisszínpadnál chill kempinget biztosítunk. Ez a csendes kemping az esti fesztiválzajtól messze található és itt találhatók a zuhanyzók is, azonban sötétedéstől  kezdve itt csendet kérünk, mellőzzük a sátrak előtti iszogatást, beszélgetést. Hogyha ez nincs kedvedre és énekelni szeretnél barátaiddal a csillagos ég alatt, akkor lehetőséged van a nagyszínpad közelében a mezőre leverni a sátradat. Innen legalább a reggeli kávé is közelebb van. 


Mit tudunk enni és inni?

A fesztivál területén, a Teve bárban reggeltől figyelnek majd rátok, hogy ne maradjatok éhesek és szomjasak. Limonádék, kávék, jéghideg szóda, fröccs, csapolt sör, egyszerű reggelik és egytálételek, gondolva nem húsevő barátainkra is. Tervezzük, hogy reggel friss péksüteményeket, gyümölcsöt is tudtok majd vásárolni. 

21:00-ig pedig nyitva van a helyi Ambrus Apát Fogadó a la Carte ételekkel.

Pásztón van a legközelebbi bolt és ATM, számoljatok az augusztus 20-i nyitvatartással is.

A fesztivál egész területén csak készpénzzel tudtok fizetni.


Házirend?

Ne felejtsétek el, hogy a fesztivál egy faluban zajlik. Ez azt jelenti, hogy az itt élő emberek, beleegyeztek abba, hogy az ő életterüket használjuk a saját örömünkre. Igyekezzünk nem visszaélni a vendégszeretetükkel. Ahogy te sem szeretnéd, hogy idegenek szemeteljék tele az utcádat vagy a kertedet te is figyelj az itt élőkre. Ez egy csendes falu ahol egész évben kevés a mozgás, és a nyüzsgés amit a fesztivál hoz, nekik megpróbáltatásokkal teli tud lenni. Hajnalban ne kiabálj, igyekezz nem megbántani azokat akik lehetővé teszik, hogy ide gyere szórakozni. Hidd el, így is nagyon jól fogjuk érezni magunkat!


Egyéb

14 éves korig a belépés ingyenes! (természetesen szülői felügyelettel) Kutyákat is örömmel várunk!

Amennyiben a Covid betegség bármilyen tünetét érzékeled magadon kérlek ne indulj útnak és ne gyere közénk! Inkább jelezd nekünk, hogy ezért nem tudtál jönni és a jegyedet  magától értetődően zökkenőmentesen visszaváltjuk!

Semmiképp se felejtsd otthon a sátrat, polifómot (vagy matracot), meleg hálózsákot, kulacsot.

Mivel Garáb a hegyek között van, estére nyáron is lehül a levegő, ezért mindenképp hozz magaddal melegebb ruhát is.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük